Tao

Taolu se referă la componenta de rutină (formă) a practicii wushu. O rutină de taolu cuprinde un set de tehnici prestabilite, conectate continuu, coregrafiate în conformitate cu anumite principii și filosofii pentru a încorpora principii stilistice de atac și apărare. Acestea includ tehnici de mână, tehnici de picior, sărituri, măturaturi, poziții și joc de picioare, apucături, aruncări și lupte și echilibre.

În mod tradițional, rutinele de taolu au fost compilate pentru a păstra tehnicile și tacticile unui anumit neam sau sistem și, prin antrenamente regulate, ar îmbunătăți treptat flexibilitatea, rezistența, forța, viteza, echilibrul și coordonarea unui practicant și ar "imprima" o ordine tactică în practicanți. Rutinele de Taolu includ rutine individuale și de grup, precum și rutine de duel cu 2 sau mai mulți practicanți implicați. Ele au un conținut bogat și divers, utilizând atât tehnici cu mâinile goale, cât și cele executate cu arme.

Sportul wushu s-a dezvoltat din wushu tradițional și este prezentat lumii sub forma unui sport modern de nivel olimpic, cu o combinație perfectă de practici străvechi și principii sportive moderne. Sportivii execută rutine (cu mâinile goale sau cu arme) pe baza unor reguli specifice, punându-și în evidență punctele forte atletice.

Rutinele sunt apreciate de un juriu care evaluează diferite aspecte ale unei performanțe, și anume calitatea mișcărilor, performanța generală și gradul de dificultate, și acordă un punctaj în funcție de performanța unui atlet. Rutinele individuale de taolu includ rutine opționale, rutine obligatorii, rutine coregrafice de duel/sparring și rutine de grup. Competiția de taolu are loc într-o arenă specializată de 8 m x 14 m, care este formată din spumă de înaltă densitate acoperită de un covor cu statică redusă.